Personen met(ex) verslavingsproblematiek

You are here: Home \ Doelgroepen \ Personen met(ex) verslavingsproblematiek

Wie te kampen heeft met (ex) verslavingsproblematiek kan de zorgboerderij benutten voor een zinvolle en aangename dagbesteding of een opstapje om te re-integreren. De mogelijkheden van de cliënt staat centraal. Binnen de afgesproken grenzen kan er veel maar hoeft er weinig. Nieuwe structuur en routine zorgt voor rust.

Mensen met ernstige verslavingsproblemen definiëren zichzelf vaak vooral aan de hand van hun verslaving. Hun omgeving doet dat ook, verslaafd zijn staat dan voor falen. Soms zijn mensen zo langdurig en zo ernstig verslaafd en kan hun leven daardoor zo ontwricht zijn, dat ze niets kunnen benoemen waar ze plezier aan beleven.

De zorgboerderij biedt een frisse , positieve insteek om deze negatieve spiraal te doorbreken. Samen met de cliënt gaan we op zoek naar de positieve aspecten van zijn of haar leven. Op de zorgboerderij worden deze benut en versterkt om zo mede de verslaving te lijf te gaan.

De uren op de zorgboerderij zonder bijvoorbeeld alcohol kunnen meerdere positieve ervaringen opleveren. Voelen hoe het is te functioneren zonder alcohol, iets doen waar je plezier in hebt, contact met andere mensen en anderen daar naderhand over kunnen vertellen.

DSC00745

dsc00440

DSC00475